Peugeot Motocycles

 

Peugeot Motocycles je najstariji proizvođač motoriziranih dvokotača na svijetu koji je još uvijek aktivan. Posvećen olakšavanju urbanog putovanja, marka Peugeot Motocycles iskoristila je priliku za inovacije nekoliko puta tijekom svoje povijesti, uključujući:

  • otkrivanje prvog motocikla na svijetu na Salonu automobila 1898., nakon čega je uslijedila masovna proizvodnja tricikla opremljenih De Dion-Bouton motorima,
  • lansiranje 1. skutera plastične karoserije u Europi 1982. sa SC-om,
  • lansiranje prvog masovno proizvedenog električnog skutera 1996. sa Scoot’elecom,
  • stvaranje 1. 125 cc skutera opremljenog ABS-om 2003. s Elystar 125,
  • stvaranje 1. Urban GT-a 2019. s Peugeot Pulsionom,
  • lansiranje najluksuznijeg 3-kotača u kategoriji 2021. s neviđenom nosivošću zahvaljujući savršeno integriranim gornjim dijelom prtljažnika: Peugeot Metropolis SW.

Od svog lansiranja 2013. godine, Peugeot Metropolis 3-kotač oduvijek se proizvodio u povijesnoj tvornici Mandeure, potvrđujući njegovu usmjerenost na vrhunske skutere s brojnim ugrađenim tehnologijama inspiriranim automobilima.

2021. godine Peugeot Motocycles ulaze u novu eru i otkrivaju svoj novi identitet marke koji utjelovljuje njegov luksuzni potez te vizionarski i bezvremenski karakter. Kao simbol pripadnosti i prepoznatljivosti, novi logo ilustrira sve ono što brend predstavlja: prestiž, sigurnost, dugovječnost i porijeklo.

 

TEMBO, ovlašteni distributer Peugeot Motocycles za Hrvatsku, nakon odličnih rezultata na domaćem tržištu, potpisao je Ugovor s Peugeot Motocycles o proširenju područja distribucije na Mađarsku, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.

Time će Tembo postati važan regionalni igrač u distribuciji skutera, te namjerava već u ovoj godini značajno povećati prodaju i što je najvažnije proširiti prisutnost i pozicionirati Peugeot motocikle u zemljama u kojima do sada nije bio prisutan ili nije imao uspješne distributere.

Srbija, Makedonija i Crna Gora već su otvorene i u suradnji s lokalnim partnerima prodaja je krenula, a u ostalim zemljama počinje proces traženja partnera za lokalnu distribuciju.

Više o Peugeot Motocycles pogledajte na www.peugeot-motocycles.hr